Bekijk ons op LinkedIn Volg ons op twitter

 

Email
Wachtwoord

Wachtwoord vergeten?
 


 


 


 
 

Bij LuckySoft WebDesign & Hosting bent u aan het juiste adres voor het registreren van uw domeinnaam, of het nu gaat om een .nl .be .info .nu .com .net .org .biz .tv , co.uk of .ws domeinnaam (tegen een uiterst aantrekkelijk tarief) wij registreren deze, dit is geen enkel probleem.

Wij berekenen geen administratiekosten of eenmalige setup!

LuckySoft WebDesign & Hosting is officieel erkend Registrar voor onderstaande domeinnaam extensies.

Vul hieronder uw gewenste domeinnaam in en klik op 'Opzoeken' om te kijken of deze beschikbaar is.
www.
.nl.eu.com.net.org
.biz.name.tv.info.be
.de.es.at.ch.co.uk
.it.li.mobi.cc.nu
.org.uk.asia.ws
   

Domeinnaam tips
Het aanvragen van een domeinnaam is voor veel mensen geen dagelijkse bezigheid. Omdat de domeinnaam de inhoud van de website goed moet vertegenwoordigen is het belangrijk goed na te denken over de te kiezen domeinnaam. Op onderstaande pagina proberen wij u enkele tips aan de hand te doen die misschien nuttig kunnen zijn bij het bepalen van uw domeinnaam.

Het formaat
Domeinen bestaan minimaal uit 2 en maximaal uit 67 karakters inclusief de extensie (.nl,.com,.net enz.). Te gebruiken zijn alle letters van a tot z en – (hyphen). Domeinnamen kunnen niet beginnen of eindigen met -, en domeinnamen zijn niet hoofdlettergevoelig.

Hou rekening met derden
Niet elke naam is zondermeer te registreren. Een domeinnaam kan nog vrij zijn en aangevraagd worden, of zelfs geregistreerd, maar inbreuk maken op de rechten van derden. Hou er rekening mee dat u met uw domeinnaam geen inbreuk maakt op de rechten van derden. Denk hierbij aan merknamen, bedrijfsnamen en dergelijke.

Bepaal de doelgroep
Kies een domeinnaam die past bij de beoogde doelgroep. Afhankelijk van de doelgroep kunt u kiezen voor domeinnamen die juist professioneel, cool, oprecht, dynamisch of met een trefwoord zijn.

Hou de naam kort en simpel
Hoe korter de naam hoe minder spelfouten de bezoekers zullen maken en de naam is voor hen makkelijker te onthouden. Gebruik maximaal 2 a 3 woorden in een domeinnaam. Zorg dat de domeinnaam uit te spreken is, mensen onthouden de naam dan ook makkelijker.

Hogere score in de zoekmachine
Om een hogere score in de zoekmachine te verkrijgen kan je de domeinnaam langer maken met meerder trefwoorden. Verschillende zoekmachines geven een beter resultaat als de trefwoorden voorkomen in de domeinnaam.

Gebruik de juiste meervoudsvormen
Als u bijvoorbeeld een overzicht wil van alle huizen die te koop staan in de regio zal u eerder www.huizen.nl intikken dan www.huis.nl .

Gebruik pakkende woorden
Beeldvorming is één van de sterkste menselijke eigenschappen. Het is zelfs beter om woorden te gebruiken die meer zintuigen tegelijk aanspreken zoals namen of objecten kleuren en omschrijvingen. Bijvoorbeeld: het woord vuur is makkelijk in te beelden, het bevat sterke banden met 4 van de 5 zintuigen.
-zien : rode en gele vlammen
-horen : geknetter van de vlammen
-ruiken : de geur van rook
-voelen : de hitte

Plan vooruit
Als u in de toekomst van plan bent om andere producten of services aan te bieden kies dan geen domeinnaam die alleen op één product of dienst betrekking heeft. Ondanks deze bewering geloven marketing deskundigen dat de website betrekking moet hebben op 1 onderwerp. Alle producten of diensten vermeld op de website moeten met de domeinnaam in verband kunnen worden gebracht. Let op: een website met meerdere raakvlakken is niet interessant voor mensen die een specifiek onderwerp zoeken.

Kies de juiste extensie
.com, .org, .net, hebben een wereldwijd bereik van de doelgroep. .nl, .be, enz. hebben een landelijk bereik van de doelgroep. Hou er rekening mee dat sommige extensies niet door iedereen geregistreerd mogen worden. U kunt hierover meer informatie vinden op onze website.

Niet elke naam is zomaar te registreren
Een gedeponeerde handelsmerknaam is bijvoorbeeld niet te registreren. Ook al is een domeinnaam vrij dan wil het nog niet zeggen dat je hem kunt registeren.

Gebruik, indien mogelijk geen streepje (-) tussen woorden
Met het streepje is het omslachtiger een domeinnaam uit te spreken. Het is algemeen geaccepteerd dat een domeinnaam met meerdere woorden achter elkaar geschreven wordt. Uw domeinnaam kan met een streepje wel hoger scoren bij de zoekmachines. Wij raden in dat geval aan om beide domeinnamen te registeren en aan te melden bij de zoekmachines. De domeinnaam met het streepje kunt u laten doorverwijzen naar uw hoofddomeinnaam.

Gebruik geen verwarrende spelling
Dezelfde woorden kunnen in verschillende talen een andere betekenis hebben.

Gebruik geen op elkaar gelijkende domeinnaam
Als je domeinnaam sterk lijkt op de naam van de concurrent loop je de kans dat je bezoekers ook uitkomen op de site van de concurrent. Tenzij je juist gebruik wil maken van de naamsbekendheid van de concurrent om zo de verdwaalde bezoekers op je eigen site te ontvangen. Voorbeelden hiervan zijn: altavista.com / hastalavista.com en yahoo.com / hatshoo.com

Tot slot
Zoals elke merknaam, logo of vignet vertegenwoordigt je domeinnaam ook je bedrijf. Klanten associëren de domeinnaam met het product/dienst van het bedrijf.
-Als de domeinnaam makkelijk te onthouden is zullen bezoekers sneller aangetrokken worden.
-Mensen zullen je website of e-mail adres gebruiken om snel en eenvoudig toegang te krijgen tot de informatie, diensten en producten, die je aanbiedt.
-Domeinnamen zijn verhuisbaar. Je kan veranderen van adres, telefoonnummer of internetprovider en toch dezelfde domeinnaam houden. Dit zorgt voor een uiterst flexibele manier om contact te houden met je bezoekers/klanten.
 Bekijk ons op LinkedIn     Volg ons op twitter